Min A-kasse

Min A-kasse sikrer dig ret som de andre a-kasser ret til dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. 46.000 har allerede valgt Min A-kasse, der er tværfaglig a-kasse, dvs. alle lønmodtagere kan blive medlem – uanset uddannelse og branche. Medlemskabet sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig, og giver dig adgang til en række vejledningstilbud, som kan hjælpe dig videre.

A-kassen har rødder tilbage til 1914, hvilket betyder, at den er blandt landets ældste af slagsen. Dengang hed den arbejdsløshedskassen STA, og det stod for Statstjenestemændenes og Telefonstandens A-kasse, og den var forbeholdt statstjenestemænd. Tilbage i 2010 slog STA sig sammen med Merkonomernes A-kasse og PROSA, og herefter blev navnet ændret til Min a-kasse, der nu som nævnt er en tværfaglig a-kasse.

Annonce
Min A-kasse
OptagerAlleGratis for studerendeJaMulighed for fagforeningNejA-kasse pr. måned490 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

Stor medlemstilfredshed

Min A-kasse lægger stor vægt på den gode service og rådgivning, og det har sikret dem en meget stor medlemstilfredshed. Faktisk har deres medlemmer været så tilfredse, at a-kassen flere gange er blevet kåret som den med allerstørst medlemstilfredshed blandt alle landets a-kasser. Min A-kasse er endda løbet med hædren i de seneste tre officielle undersøgelser fra Arbejdsdirektoratet, hvilket du kan se nærmere på nedenfor:

Arbejdsdirektoratets benchmarkundersøgelser.

Gratis medlemsskab for studerende

Hvis du er studerende, kan du blive gratis medlem af Min A-kasse. Hvis du er under 29 år, har studiejob og mere end 1 år tilbage af dit studie, kan du dermed undgå første måneds karantæne og få dagpenge med det samme, når du er færdig med din uddannelse.

Nyuddannet

Hvis du er nyuddannet, kan du blive optaget som dimittend, hvis din uddannelse har haft en varighed af mindst 18 måneder. Uddannelsen skal være offentlig anerkendt, dvs. den skal være SU-berettiget eller være en lærlinge- eller elevuddannelse. Som dimittend kan du få udbetalt dagpenge efter dimittendsats fra en måned efter, at du har afsluttet uddannelsen. For at få ret til dagpenge en måned efter endt uddannelse, skal Min A-kasse modtage din ansøgning om optagelse senest 2 uger efter uddannelsens afslutning.

Elev med mindre end 12 måneders uddannelse tilbage

Hvis der er mindre end 12 måneder tilbage af din elevtid, bør du vente med at melde dig ind, til du har afsluttet din uddannelse. Herefter vil du blive meldt ind efter reglerne for nyuddannede (se ovenfor).

Elev med mere end 12 måneders uddannelse tilbage

Du kan blive optaget efter reglerne for lønmodtagere, hvis du er elev på en godkendt uddannelse efter Lov om arbejdsløshedsforsikring § 41, har mindst 12 måneder tilbage af din elevtid og er i praktik på optagelsestidspunktet. Dermed kan du få dagpenge fra den første ledige dag efter, at du er blevet udlært. Du skal dog opfylde de øvrige betingelser for ret til dagpenge.

Kom godt videre

Hvis du bliver ledig som medlem af Min A-kasse, kommer du til a indgå i et obligatorisk vejledningsforløb, der skal hjælpe dig med at komme videre. I forløbet bliver du bekendt med de forskellige dagpengeregler, og du får hjælp til at vælge den rette vej til den type job, som du ønsker og kan få. Min A-kasse hjælper dig med at afklare dine kvalifikationer og erfaringer, dine muligheder og karriereønsker og mulige uddannelsesmuligheder, der hjælper dig mod det næste job – eller det første job.

Hos Min A-kasse får du også hjælp med CV’et, som for mange virksomheder er det første, de kigger på og bedømmer ud fra. Sagt mere præcist, er dit CV ikke skarpt og interessant for virksomheden, kan du ikke være sikker på, at din ansøgning overhovedet bliver læst. Dermed ikke sagt at selve ansøgningen ikke er vigtig, for det er den i høj grad, og Min A-kasse hjælper også med den.

Gratis hjælp fra socialrådgiver

Der kan være rigtigt mange årsager til, at man har brug for at snakke med en socialrådgiver omkring sin tilværelse, og som medlem af Min A-kasse er du sikret gratis konsultation. Socialrådgiveren kan hjælpe med professionel rådgivning, hvis din situation grænser mellem sociallovgivningen og arbejdsløshedslovgivningen. Du kan blandt at høre mere om ansættelse på særlige vilkår, om rehabiliteringsplaner og specielle forløb og meget mere.

Få op til 80% af din tidligere løn udbetalt

Min A-kasse tilbyder dig at tegne en lønsikring, der sikrer dig op mod 80% af din tidligere løn, hvis du skulle være så uheldig at blive ledig. For langt de fleste vil overgangen til dagpenge betyde en mindre indtægt, og for nogle er forskellen selvfølgelig mere markant end andre. Derfor kan en lønsikring være den rigtige løsning, så du sikrer, at hverdagen stadig hænger sammen, mens du går arbejdsløs. Hos Min A-kasse kan du selv bestemme, hvor stor en procentdel du vil have udbetalt om måneden, og dermed også hvor dyr din forsikring bliver. På denne måde kan du tilpasse løsningen, således den passer til dine specifikke behov. For at du kan tegne en lønsikring hos Min A-kasse skal du dog opfylde nogle specifikke krav, som du kan se herunder. Du skal:

  • Være medlem af Min A-kasse
  • Være ansat som lønmodtager hos en virksomhed med dansk CVR-rummer
  • Være mellem 18-60 år
  • Have en job på mindst 16 timer om ugen

Derudover anbefaler Min A-kasse, at din løn nuværende løn skal være over 23.500kr(2016), før at det er relevant for dig at tegne en lønsikring.

Sammenlign Min A-kasse med andre

Hos a-kasseoversigt.dk har vi samlet en række af landets allerbedste a-kasser, således du kan finde en løsning, der passer dig uanset dit behov og din faglige bagrund. Derfor anbefaler vi, at du går vores liste igennem, så du kan træffe den mest velovervejede beslutning. Vælger du Min A-kasse får du en a-kasse med højt serviceniveau og høj medlemstilfredshed til en fordelagtig pris, og en a-kasse du kan gå til for råd uanset, hvilken situation du befinder dig i. Derfor mener vi, at din situation er i trygge hænder hos Min A-kasse.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>