Magistrenes a-kasse

Magistrenes a-kasse har rådgivet akademikere siden 1974.

MA A-kasse udgør et fagligt fællesskab for dig som akademiker inden for humaniora, naturvidenskab, it, kommunikation, sundhed, samfundsvidenskab, psykologi og pædagogik. Det er samtidig den største a-kasse for humanister og scient.er.

MA A-kasse hører ind under hovedorganisationen Akademikerne, som er en af de 4 store hovedorganisationer i Danmark.

Annonce
Magistrenes a-kasse
OptagerAlleGratis for studerendeJaMulighed for fagforeningNejA-kasse pr. måned502 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

Dansk Magisterforening

MA a-kasse udsprang af fagforeningen Dansk Magisterforening, der blev grundlangt helt tilbage 1918, men du behøver ikke at være medlem af Dansk Magisterforeningen for at blive medlem af a-kassen.

Dansk Magisterforening hjælper blandt andet deres medlemmer med løn og ansættelse, kurser og karriere.

Sammenlign Magistrenes a-kasse med andre a-kasser

Ønsker du at sammenligne Magistrenes a-kasse med andre a-kasser, så klik her og lad os give dig det store overblik.

MA a-kasse

Deres medlemmer har gennem årene givet dem de spidskompetencer, der skal til for at hjælpe dig gennem regeljunglen og være din advokat i regelsystemet.

MA A-kasse står, i samarbejde med andre, bagved candportalen.dk. Dette er en stor portal der hjælper medlemmerne helt fra de starter på studiet, til den dag de står med deres første job efter studiet. Candportalen er fyldt med gode guides og artikler til at hjælpe dig som medlem. Du kan blandt andet se eksempler på cv’er, netværke med andre studerende og teste din selvfremstilling med en virtuel jobsamtale.

Rust dig til jobbet

MA a-kasse hjælper dig både med at styrke din faglige profil og med formidle din faglighed, så du kan vise erhvervslivet, hvad du kan bidrage med. De kender desuden jobmarkedet, hvilket gør, at de kan sende dig i den rigtige retning – også retninger som du måske slet ikke ville have overvejet. Derudover tilbyder de en masse arrangementer som temadage og workshops, der alle har til formål at gøre dig klogere og give dig en større indsigt i arbejdsmarkedet.

Vejen mod et job starter ofte med ansøgningen, og også her er der hjælp af hente hos MA a-kasse, der hjælper dig med at skrive en målrettet ansøgning og jobsamtalen. Derudover er der også rig hjælp at hente på deres hjemmeside, hvor der er flere artikler med tips og tricks og eventuel inspiration at finde.

Sagt med andre ord hjælper MA a-kasse med at ruste dig, så du kan udnytte din faglighed fra uddannelsen i erhvervslivet.

Gratis a-kasse for studerende

Hos MA a-kasse kan du gratis være medlem, når du er under uddannelse. Det kræver at din uddannelse er SU-berettiget, at du er under 30 år og at din uddannelse er over 1,5 år lang. Melder du dig ind inden dit sidste studieår, undgår du den første måned, man er i karantæne, karensmåneden, og du kan dermed modtage dagpenge fra første dag som nyuddannet. Det er derfor vigtigt at bliver meldt ind med det samme, så man er sikret, hvis man står uden arbejde, når man dimitterer. Selvom du som studerende ikke skal betale a-kasse kontingent, har du stadig mulighed for at deltage i de mange forskellige arrangementer og for at få professionel sparring og hjælp til din jobsøgning.

Synlige på universiteterne

MA a-kasse er ofte synlige på landet universiteter, og de står ofte klar til at fortælle studerende om fordelene ved at være med i deres a-kasse. På den måde kan du som studerende ofte få en personlig samtale, så du kan få afklaret dine individuelle spørgsmål. MA a-kasse afholder også flere arrangementer på selve universiteterne, hvor de blandt andet hjælper med alt fra ansøgninger og jobsamtaler. Derudover inviterer de også til de såkaldte jobdating-arrangementer, hvor studerende har mulighed for at komme i direkte kontakt med erhvervslivet.

Meld dig ledig

Når du bliver ledig, skal du tilmelde dig som ledig på jobkontoret, før du kan modtage dagpenge. Dette skal ske allerede den første dag, hvor du har ret til dagpenge. Som nyuddannet er situationen en smule anderledes, men du skal stadig melde dig ledig. Her har du blot en måned til at gøre det, begyndende fra den dag den du stoppede med at studere. Den lettede måde at melde sig ledig på er ved at gå ind på Jobnet.dk og udfylde formularen. Dette er ganske simpelt, og du vil derfor hurtigt være berettiget til din dagpenge.

Dagpenge for selvstændige

MA a-kasse er også for selvstændige, men her gælder der ligesom ved andre a-kasser særlige regler. Reglerne er hårde for selvstændige, og de er vigtigt, at du holder styr på dem. Det kan MA a-kasse hjælpe med, da en lang række af deres medlemmer er selvstændige. I dagpengesystemet er du altid enten selvstændig erhvervsdrivende eller lønmodtager, men ofte kan det være svært og nogle gange endda en definitionssag af finde ud af, hvilken du egentlig hører under. Sådan er det for flere af MA’s medlemmer, og derfor står de altid klar til råde og vejlede.

MA a-kasse sikrer dig økonomisk

Du kan sikre dig selv økonomisk yderligere ved at tegne en lønsikring, og hos MA a-kasse kan du få op mod 80% af de nuværende løn udbetalt. Du betaler alt efter, hvor meget du gerne vil sikre dig, og alt efter hvad din løn ligger på. Med en lønsikring sørger du for, at du ikke pludselig står med en markant mindre indtægt. På denne måde kan du holde din hverdag kørende, til du eksempelvis finder et nyt job.

Vil du være medlem?

Finder du ovenstående interessant og ikke mindst relevant for dig? Så skal du blot tilmelde dig på MA a-kasses hjemmeside. Her skal du blot udfylde en formular, og derefter er du medlem inden for kort tid. Er du stadig i tvivl, om hvilken du a-kasse, du skal tilmelde dig, så anbefaler vi, at du tager et kig i vores liste over muligheder. Her har vi sammenlignet en lang række af a-kasser, så du får overblikket over dine muligheder. Her får du information om, hvem de optager, om der er også er en fagforening og, for nogle vigtigst af alt, prisen.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>