Ledernes a-kasse

Ledernes a-kasse blev dannet i 1918, men Ledernes Hovedorganisation, som foreningen tidligere hed, blev stiftet helt tilbage i 1899.

A-kassen er blandt Danmarks største a-kasser med cirka 105.000 medlemmer, og samtidig er de én af de billigste. Hos Lederne får du udover ydelser, som de har pligt til at administrere, også råd og vejledning om dine job- og karriereforhold.

Annonce
Lederne
OptagerAlleGratis for studerendeNejFagforening pr. måned197 kr.A-kasse pr. måned480 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

A-kassens medlemmer

Ledernes a-kasse er en a-kasse for både lønmodtagere og selvstændige.

Deres speciale er de medlemsgrupper, som består af ledere eller særligt betroede medarbejdere, dvs. at du i forhold til de øvrige medarbejdere på arbejdspladsen har en overordnet stilling og repræsenterer arbejdsgiveren.

A-kassen forsikrer også selvstændige. De kan derfor tilbyde dig, at du kan fortsætte som medlem af Ledernes a-kasse, hvis du for eksempel som leder vælger at starte en selvstændig virksomhed. Igennem Lederne har du mulighed for at opnå et særligt medlemskab for selvstændige. Du behøver ikke at personaleansvar for at blive optaget i Ledernes a-kasse, men du skal dog have ansvar, kompetence eller dispositionsret, som forpligter virksomheden. Du kan også blive optaget, hvis du er ved at blive kørt i stilling til et kommende lederjob.

Du skal ikke blive medlem hvis..

På deres hjemmeside fraråder Ledernes a-kasse, at du tilmelder dig som ledig. Det gør de, fordi du på den måde kan miste dine rettigheder, hvis du melder dig ud af din nuværende a-kasse. Derudover er a-kassen modsat mange andre ikke gratis, når du er studerende, hvorfor du bør vælge en anden, hvis du som så mange andre studerende har en forholdsvis stram økonomi.

Er du selvstændig?

Så kan du blive optaget i Ledernes a-kasse, men ligesom ved andre a-kasser er der nogle særregler, der skal opfyldes, før du kan få dagpenge. Når du beslutter dig for at stoppe som selvstændig og ønsker at søge dagpenge, er du først berettiget til penge, når din virksomhed er afviklet, eller hvis du eksempelvis er udtrådt at virksomheden. Det er vigtigt, at du kan dokumentere, at virksomheden er afhændet, og at du er afskåret fra igen af gå ind i driften af virksomheden. Du skal desuden være opmærksom på, at du ikke må overdrage din forretning til din ægtefælle eller dine børn. Ledernes a-kasse opfordrer til, at du kontakter dem, når du som selvstændig ønsker at søge dagpenge. Du skal nemlig udfylde nogle særlige blanketter, som du får tilsendt sammen med en vejledningsbrev, hvori du kan læse om alle de forskellige særregler, der gælder.

Billig lønsikring

Mange oplever, at det er enormt svært at gå fra fast løn til dagpenge. Det kan være et rigtigt stort spring, og måske betyder det, at du ikke kan dække de faste udgifter, som der før ikke var problemer med at betale. Efterhånden som lønnen stiger, hæver mange nemlig deres levestandard, hvilket betyder flere faste udgifter, og det harmonerer sjældent med dagpengesatsen. I sådan et tilfælde kan en lønsikring være en rigtig god løsning, og hos Ledernes a-kasse har de en ganske fordelagtigt en af slagsen. Du får selv mulighed for at sammensætte din lønsikringsløsning, så den er skræddersyet til dit hjems behov. I princippet styrer du helt selv, hvor mange penge du vil have udbetalt, så længe der maks. er tale om 90% af din nuværende løn, og du bestemmer også selv, hvornår du vil have den første udbetaling.

Fordele ved Ledernes a-kasse

Ved at være medlem af Ledernes a-kasse forsikrer du dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed, og du har blandt mange andre ydelser også mulighed for at få efterløn.

Stærkt fagligt fællesskab

Lederne adskiller sig fra især de mere brede fagforeninger ved at danne fagligt fællesskab, hvor ligesindede er samlet og derfor kan sparre med hinanden. Ledernes a-kasse er specialister inden for lederarbejde, og hos dem finder du desuden en stor vidensbank, der styrker dine kompetencer og inspirerer, så du kan udvikle dig og samtidigt stå stærkere på arbejdsmarkedet.

Personlig udvikling

Skulle du være så uheldig at blive ledig, så tilbyder Ledernes a-kasse hver eneste uge en masse forskellige lederkurser og forskellige uddannelser i hele landet. Desuden rådgiver de dig gratis og lægger en strategi for din karriere, således du ved præcis, hvad du skal gøre, og hvilke parametre du skal forbedre. Ledernes a-kasse tilbyder også en gratis 6 ugers jobrettet uddannelse, der er nøje udvalgt for at styrke dine kompetencer bedst muligt, så du snart igen kan komme i job.

Derudover skal du når du er blevet ledig inden for to uger deltage i et CV-møde hos a-kassen. To gange inden for det første halve år skal du booke rådighedssamtale, hvor dig og a-kassen diskuterer din jobsøgning.

Gratis webinarer

Som medlem af Ledernes a-kasse kan du hjemme fra sofaen styrke dit kandidatur til de forskellige jobs. Lederne udbyder nemlig gratis webinarer, hvor du kan lære, hvordan du forbedre din Linkedin-profil, at skrive en bedre ansøgning, at skrive et bedre CV og at levere en bedre jobsamtale. Webinarer er en nem måde til at styrke dine kompetencer, hvor du samtidigt kan gå i gang med, det du har lært straks efter kurset er færdig.

Vælg Ledernes a-kasse

Opfylder du de krav, der står under punktet A-kassens medlemmer, og ønsker du økonomisk sikring, men også lederfaglig-sparring og kompetenceudvikling, så er Ledernes a-kasse en rigtig god løsning for dig. Husk du også altid kan orientere dig på vores a-kasse-liste, for at sammenligne de mange forskellige muligheder.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>