Krifa – Fagforening og a-kasse

Krifa, der står for Kristelig Fagbevægelse, er tværfaglig organisation med hovedsæde i Aarhus. I dag står organisationen bag både Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse

For mere end 100 år siden, mere præcist 1899, blev Kristelig Dansk Fælleforbund stiftet, og dermed var fundamentet for det, vi i dag kender som Krifa, lagt. Fokusset var på at skabe et alternativ til datidens klassekamp, mens man ønskede uoverensstemmelser mellem arbejdsgiver og de ansatte allerhelst skulle løses uden hverken strejke eller lockout.

I 1916 blev a-kassen så stiftet, men den fik først statsanerkendelse syv år senere i 1923 og kun for specifikke faggrupper. I 1929 kom statsanerkendelsen så endelig til at a-kassen blev en fri og tværfaglig en af slagsen. Siden da oplevede a-kassen en række udfordringer, og først i 1981 blev a-kassen sidestillet med landets øvrige. I dag er Kristelig A-kasse en fri a-kasse, hvor alle faggrupper kan tilmelde sig.

Annonce
Krifa - Kristelig Fagbevægelse
OptagerAlleGratis for studerendeJaFagforening pr. måned139 kr.A-kasse pr. måned505 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

Gratis a-kasse og fagforening for studerende

Når du er studerende, kan du sikre dig retten til alle Krifas fordele uden overhovet at skulle have tegnebogen op af lommen. Som studerende slipper du nemlig for betale kontingent på både a-kassen og fagforeningen, hvilket eksempelvis betyder, at du sikrer dig økonomisk mod ledighed efter studiet uden at betale en krone for det. Melder du dig ind mindst et år før din uddannelse ender, får du dagpenge fra dag et som ledig, så du allerede fra den første måned kan betale dine faste udgifter. Melder du dig derimod først ind senere, får du først dagpenge fra din anden måned som ledig, hvilket vil sige, at du reelt går hele 60 dage uden indtægt. Så husk at melde dig ind i tide.

Med fagforeningen får du desuden adgang til fordelagtige forsikringer – eksempelvis rejse-, ulykkes-, bil- og indboforsikring, samt juridisk hjælp, hvis du skulle få brug for det til blandt andet dine ansættelseskontrakter. Derudover kan du også tage en masse relevante webinarer, der styrker dine kompetencer. Krifa har desuden stort fokus på de studerendes trivsel på studiet. Både hvad angår eksamensangst, som er et stort problem for flere studerende, og stress som ligeledes er noget, der skal tages hånd om, så problemet bliver løst.

Hjælp til jobsøgningen

Som medlem af Kristelig A-kasse får du faglig sparring, der har til formål at hjælpe med at få et nyt job. A-kassen har uddannede medarbejdere, der er specialister i at rådgive og guide dig i din jobsøgning. De står altid tilgængelige for faglig sparring på dine faglige profil, dine ansøgninger og CV og til at besvare de spørgsmål, der måtte opstå i løbet af din karriere. For husk på at a-kasser ikke kun er behjælpelige, når du er ledig. Der er masser er relevant information og nyttige tilbud, du kan bruge, også selvom du allerede er i job. Måske har du brug for karrievejledning eller inspiration til, hvordan du kan styrke dine evner og faglige kompetencer. Og har du brug for endnu mere hjælp angående din nuværende jobsituation, kan du også få det. Her skal du blot også være tilmeldt fagforeningen.

Suppler dine dagpenge med Krifas lønsikring

Det kan føles som et ordentligt skridt tilbage at gå fra at være i job til at være arbejdsløs, og skal du så også til at døje med økonomien bliver det ikke lettere. For mange er dagpengesatsen rigtigt lav i forhold til deres normale arbejdsløn, hvilket betyder at overgangen fra arbejdende til arbejdsløs kan være et hårdt økonomisk slag. Her kan Krifas lønsikring hjælpe dig, da du for et mindre beløb om måneden kan sikre dig en tillægsydelse, hvis du bliver arbejdsløs. Det betyder, at du udover dine dagpenge vil få et ekstra beløb om måneden til at hjælpe med at opretholde levestandarden. Hvor meget ekstra du får, afhænger af hvor meget du er villig til at betale i forsikring, og af hvad din nuværende løn er. Hos Krifa kan du nemlig sikre dig at beholde en indtægt på op mod 80% af den nuværende løn – dog maks. 21.000kr. ekstra om måneden. Tegner du en lønsikring hos Krifa, kan du sikre dig økonomisk i op til 36 måneder, men dog kun 12 pr. gang du er ledig.

Med en lønsikring hos Krifa får du desuden en række fordele. Udover tillægsbeløbet får du adgang til undervisningsforløbet 360 jobFIT samt masser af personlig og faglig sparring, der hjælper dig videre i din karriere.

Provisionslønnet og jobsikring

Er du provisionslønnet, kan du også tegne dig en lønsikring hos Krifa. Her fungerer det blot en smule anderledes. Du skal starte med at kontakte Krifa, så beregner de, hvor stor en dækning, du skal have, og de sørger for, at du ikke bliver overforsikret.

Dagpenge til selvstændige

Selvstændige kan som almindelige lønmodtagere komme i en situation, hvor de har brug for dagpenge, og dem kan de få gennem Krifa. Krifa opdeler selvstændige i tre faser.

  • Opstartsfasen
  • Driftsfasen
  • Ophørsfasen

Alt afhængig af hvilken fase du og din virksomhed er i, er der forskellige udfordring og forskellige tilbud fra Krifa. Eksempelvis får du adgang til tilbud om juridisk hjælp, statoilaftale, virksomhedsrådgivning og meget mere. Som selvstændig gælder der nogle specielle retningslinjer og regler, som du skal opfylde før du kan få dagpenge, og dem står Krifas medarbejdere klar til at hjælpe dig igennem. Et eksempel er, at du skal have solgt alle aktiver i din virksomhed, eksempelvis biler, lokaler og maskiner. Sagt med andre ord, Virksomheden skal være fuldstændigt afhændet eller konkurs.

Brug for mere inspiration?

Så tjek endelig vores liste med a-kasser, hvor vi har samlet en række af Danmarks allerbedste af slagsen. Med Krifa får du en lang række af relevante og spændende tilbud, men derfor kan det ikke skade at kigge på vores liste en sidste gang. Listen giver dig et overblik over de relevante forhold – eksempelvis prisen og hvem de optager. På den måde kan du vælge lige nøjagtigt den a-kasse, der passer til dig og din karriere. Vi håber, at du finder den helt rigtige a-kasse, som vil give dig faglig og økonomisk tryghed.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>