FTF-A

FTF-A blev stiftet tilbage i 1976, og navnet står for Funktionærernes og Tjenestemændendes Fælles-Arbejdsløshedskasse. Dengang var a-kassen særligt forbeholdt enkelte faggrupper, men i løbet af årene har det ændret sig. I dag er FTF-A en tværfaglig a-kasse, der både er åben for lønmodtagere og selvstændige. A-kassen er åben for alle forskellige faggrupper, men selvom de 140.000 medlemmer i dag er fra mange forskellige erhverv, efter a-kassen er blevet mere bred og tværfaglig, arbejder FTF-A specielt tæt med ca. 60 forskellige faglige organisationer, hvilket betyder, at du kan få vejledning og hjælp baseret på indgående og dybdegående kendskab til branchen. Eksempler på organisationer de samarbejde med er Finansforbundet, Dansk Tandplejerforening og Politiforbundet. Det de forskellige organisationer har til fælles, er, at deres medlemmer primært har eller er ved at tage en professions og erhvervsrettet uddannelse.

Annonce
FTF-A
OptagerAlleGratis for studerendeJaMulighed for fagforeningNejA-kasse pr. måned468 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

Få rabat på studiebøgerne

Langt de fleste studerende synes ikke, at det er det sjoveste i hele verden at skulle bruge penge på studiebøger. Mange har problemer med at få SU’en og studiejobbet til at række, men bøgerne er jo nødvendige for uddannelsen, så den udgift undgår de ikke. Derfor tilbyder FTF-A deres medlemmer 10% rabat på alle studiebøger, som købes via Acedemicbooks.dk, og det kan ende med at blive en besparelse på rigtigt mange penge. FTF-A gør meget for de studerende, som udover at kunne få dagpenge fra første dag efter uddannelsen, også har mulighed for en lang række af fordele som personlig sparring inden job- eller praktiksøgning, feedback på ansøgning og CV og mulighed for deltagelse i en masse forskellige inspirationsmøder bare for at nævne nogle af fordelene.

For at du som studerende kan få dagpenge fra dag et som færdiguddannet, er det vigtigt at være opmærksom på, at du skal melde dig ind senest et år før din uddannelse slutter. Glemmer du det, eller vælger du ikke at gøre det, skal du vente en måned på dagpenge, og det kan være rigtigt svært at gå en hel måned uden indtægt – især hvis du, som de fleste, har lejlighed og øvrige faste udgifter, der skal dækkes.

A-kasse for lønmodtagere

Når du er i job, tænker du måske ikke voldsomt meget over den a-kasse, som du er medlem af, for hvad kan de egentlig hjælpe dig med, når du allerede har jobbet og dermed ikke har brug for dagpenge? Svaret er rigtigt meget, for selvom du er i job, kan du stå overfor en lang række af forskellige udfordring og situationer, hvor a-kassen kan være behjælpelig. Går du eksempelvis og drømmer om et nyt job eller nye karriemuligheder, hjælper FTF-A dig med personlig og faglig sparring med fokus på din faggruppe. Sagt med andre ord, du kan altid ringe til dem eller booke et møde til en snak om din situation, og hvordan du skal nå dine karriere mål.

Lønsikring – er dagpengesatsen stor nok til dig?

Derudover kan det godt være en god ide at forberede sig på det mest uønskede – nemlig at du en dag skulle stå ledig. Er dagpengesatsen nok til, at dig og din familie kan klare sig, hvis du skulle blive arbejdsløs? De faste udgifter forsvinder ikke, hvis jobbet forsvinder, og for rigtigt mange betyder det en stor forskel i den månedlige indtægt. Dette kan gøre det svært at betale de faste udgifter, og det er slemt nok at være ledig uden også at skulle bekymre sig om at få økonomien til at hænge sammen. For ledige bør fokus jo være på at komme tilbage i job, og med en lønsikring kan du sørge for, at der er penge til, at den normale hverdag kan fortsætte i din ledighedsperiode. Med en lønsikring fra FTF-A er du godt dækket ind, hvis det uheldige skulle ske. Du kan nemlig få op i mod 40.000kr ekstra om måneden, dvs. udover dagpengesatsen. Du kan selv skræddersy din løsning, så du selv bestemmer, hvor meget du vil betale i forsikringen om måneden.

Når du tegner en lønsikring hos FTF-A, skal du være opmærksom på, at forsikringen først gælder fra den første i måneden efter dagen, du tegnede den. Derfra begynde kvalifikationsperioden så, hvilken består af seks måneder, hvor du ikke har mulighed for at få lønsikring, hvis du bliver ledig. Derudover er din første måned som ledig en såkaldt selvrisikosperiode, hvilket betyder, at du først modtager lønsikringen den anden måned efter du er blevet arbejdsløs.

Dagpenge som selvstændig

Hos FTF-A kan du også blive medlem, hvis du er selvstændig, og a-kassen kan hjælpe dig med få dagpenge, hvis du skulle få brug for dette. Som selvstændig er der en lang række særregler i forbindelse med dagpenge, som du skal kende til, men heldigvis har FTF-A eksperter på området og guider dig gennem processen. Blandt andet skal du være fuldstændigt ophørt med at drive virksomheden, dvs. at virksomheden enten er konkurs eller på anden vis fuldstændigt afhændet. Du må sagt med andre ord ikke på nogen måde kunne genoptage dit virke i virksomheden.

Medlemsfordele I FTF-A

FTF-A ønsker at være din vej til jobbet, og derfor tilbyder de dig en masse forskellige muligheder, der styrker dine chancer og evner. Sidder du eksempelvis og skriver ansøgning og CV, kan du orientere dig i de forskellige tips og vejledninger på deres hjemmeside, mens du, når ansøgningen er færdig, kan sende den til FTF-A. Inden for 24 timer modtager du så feedback via telefon med konstruktiv kritik, så dit CV og din ansøgning kommer til at blive endnu bedre og skarpere. Når du så har medarbejderen i røret, har du desuden mulighed for at få svar på de forskellige spørgsmål, som du måtte have, angående jobansøgninger og CV.

Derudover tilbyder FTF-A en række workshops og netværksarrangementer, der skal hjælpe dig med forbedrede dine kompetencer og styrke dit netværk. Begge dele er nemlig rigtigt vigtige, når du skal søge job.

Har du brug for mere information?

Så orienter dig i vores a-kasseliste. På den måde får du mulighed for at sammenligne en lang række af landets allerbedste a-kasser, så du finder den der passer bedst til dig – både prismæssigt og fagligt.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>