FRIE

Denne a-kasse er blandt de mest anerkendte, og den er rigtigt populær i kraft af sin gode pris, der år efter år er blandt den billigste, mens deres gode service har sikret dem et godt image, som en a-kasse hos hvem du kan være tryg. Desuden er de flere gange blevet kåret til Danmarks bedste a-kasse.

FRIE blev stiftet tilbage i 1951 og var dengang udelukkende for privatansatte funktionærer, men sådan forholder det sig ikke længere. I 2012 blev foreningen tværfaglig, og i dag optager de alle former for lønmodtagere både i deres fagforening og i deres a-kasse. Hovedsædet er i Odense, men de har også flere mødesteder andre steder i landet.

Annonce
FRIE
OptagerAlleGratis for studerendeJaFagforening pr. måned69 kr.A-kasse pr. måned498 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

Gratis a-kasse under uddannelse

Du har mulighed for at blive gratis medlem af FRIE's A-kasse under din uddannelse.

Værd at vide om gratis a-kasse

Når du som færdiguddannet allerede er i en a-kasse, kan du få dagpenge fra dag ét.

Du slipper for karensperioden på en måned, dvs. den periode, hvor du ikke kan få dagpenge. Karensperioden kan man ikke undgå, hvis man først melder sig ind i en a-kasse som færdiguddannet. Derfor er det utroligt vigtigt, at du melder dig ind senest ét år, før du er færdig med at studere. For mange er det afgørende at modtage dagpenge fra den første dag, hvor du ikke længere er under uddannelse, så der er penge til husleje og mad. Derudover skal du være opmærksom på at dagpenge er bagudbetalt, mens SU er forudbetalt. Dvs. at du eksempelvis først får dine penge for januar i slutningen af måneden, hvor du med SU’en fik dem inden måneden. På den måde kan det hurtigt se sort ud for din økonomi, hvis du ikke har sikret dig penge fra dag ét ved at tilmelde dig en a-kasse senest et år før din uddannelse slutter.

Studiejob og dagpenge

Mange studerende arbejder ved siden af deres studie, og vil du gerne fortsætte med det, indtil du finder et job, så kan det også lade sig gøre. Du skal blot kontakte FRIE, så du kan søge om supplerende dagpenge. Ønsker du fuld dækning skal du fratræde og opsige dit studiejob mindst tre måneder, før du er færdig på studiet. På denne måde sikrer du, at du undgår en karantæne.

Husk at tilmelde dig dit jobcenter

Når studiet lakker mod enden, er det vigtigt at du husker at tilmelde dig jobcenteret, således du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Denne tilmelding skal ske, så snart du har færdiggjort dit studie, ellers kan du ikke få dagpenge. Heldigvis er det relativt simpelt at tilmelde sig jobcentret. Du kan eksempelvis udfylde en ledighedserklæring for nyuddannede online på Jobnet.dk, også denne erklæring skal så afleveres til din a-kasse.

Dit kontingent er fradragsberettiget

Som ved de fleste andre ting i hverdagen er det ofte nyttigt at undersøge, hvad der er fradragsberettiget, og det er a-kasser faktisk. Hos FRIE underretter de automatiks SKAT om dit kontingent, således at kan få en gulerod i forbindelse med årsopgørelsen.

Lønsikring hos FRIE

Hos FRIE tilbyder de to lønsikringsløsninger, der hjælper dig med at sikre din økonomiske situation endnu mere i tilfælde af, at du en dag skulle stå uden job. Den første er en såkaldt Fri Lønforsikring uden a-kasse, og den er for dig, som ikke ønsker at være i a-kassesystemet og ønsker en ydelse, der er højere end dagpengesatsen, mens du undgår jobcentret og de forpligtelser, der følger med, når man er på dagpenge. Den anden løsning kaldes Supplerende lønsikring med a-kasse, og den er for dig, der gerne vil supplere dine dagpenge med et ekstra beløb, så du eksempelvis ikke pludselig går fra en forholdsvis høj indtægt til at skulle leve af dagpengesatsen. Det kan være en rigtig god løsning for mange, da indtægtsændringen potentielt kan blive rigtigt stor, hvilket kan gøre det svært at betale og beholde de ting, man allerede ejer.

Med FRIE lønsikring sikrer du dig blandt andet dækning fra din første dag som ledig, dækning hvis du selv opsiger dit job, en personlig jobkonsulent samt karrierådgivning

Hjælp til at finde et nyt arbejde

Det er altså ikke blot økonomisk, du bliver sikret med en lønsikring fra FRIE. Du bliver også rådgivet og modtager professionel sparring, der hjælper dig frem mod et nyt job. Halvdelen af FRIE's lønsikringsmedlemmer er i nyt arbejde allerede inden de egentlig er blevet ledige.

FRIE's fagforening

FRIE er som nævnt både en a-kasse og en fagforening, og melder du dig også ind i sidstnævnte modtager du en lang række medlemsfordele. Du får blandt andet gratis assistance, hvis du kommer i problemer på arbejdspladsen, hvis du har spørgsmål til emner som feriepenge, løn eller dine rettigheder, eller hvis du ønsker hjælp fra advokater og jurister, hvilket ellers ofte kan være en rigtig dyr affære.

Derudover er der også mere særlige tilbud til medlemmer som eksempelvis rabat på ferier og fitness-abonnementer.

Er du selvstændig?

Også selvstændige bliver optaget hos FRIE, hvis din selvstændige virksomheden klassificeres som din hovedbeskæftigelse. Dvs. at du får hele eller hovedparten af din indtjening fra din egen virksomhed.

Du bliver desuden også opfattet som selvstændig, hvis du har job i en virksomhed, som din ægtefælle eller et nærtstående familiemedlem ejer. For at blive optaget i FRIE's a-kasse som selvstændig skal virksomheden desuden drives i et betydende omfang, eller sagt med andre ord, over 30 timer om ugen. Det skal desuden kunne dokumenteres, hvilket vil sige, at det ikke er nok blot at sige at fortælle, at din virksomhed kræver mere en 30 timers arbejde.

Ønsker du at blive medlem af FRIE's a-kasse?

Husk at du altid kan sammenligne dine forskellige muligheder for valg af a-kasse på vores side, men lyder FRIE's a-kasse, som noget for dig? Så kan du tilmelde dig online. Du skal blot gå ind på deres hjemmeside og udfylde en formular.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>