ASE a-kasse

A-kassen blev grundlagt tilbage i 1976 og var oprindeligt forbehold selvstændige. Det er desuden derfor, at a-kassen har fået navnet ASE, da det står eller stod for A-kassen for Selvstændige. ASE er en tværfaglig a-kasse, der er åben alle brancher- både lønmodtagere, selvstændige og studerende. A-kassen er uafhængig, hvilket betyder at de ikke bruger dit kontingent på at støtte sport, politik eller religion.

Annonce
ASE
OptagerAlleGratis for studerendeJaFagforening pr. måned71 kr.A-kasse pr. måned514 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

Få dagpenge fra første dag som ledig

Hos ASE kan du være medlem af a-kassen uden at skulle betale a-kasse kontingent, så længe din uddannelse opfylder kravene. Dette gælder eksempelvis ikke for uddannelser, der har en varighed på under 18 måneder, mens også studerende på ungdomsuddannelser som blandt andre HTX, STX og VUC må vente med at det gratis medlemskab. Hos ASE får du også mulighed for at tilmelde dig Danmarks billigste alternativ til fagforening (2016-tal).

Hjælp til at sikre dig jobbet

Vælger du at blive medlem, hjælper ASE dig med at skrive dit CV og en god ansøgning, mens du også har mulighed for sparring i forbindelse med eventuelle jobsamtaler, så du hurtigst muligt kan komme i job. Husk at du skal melde dig ind senest ét år før enden af din uddannelse, hvis du skal have dagpenge med det samme i tilfælde af, at du ikke får et job straks efter din eksamen. Tilmelder du dig senere, får du desværre først dagpenge fra måneden efter.

Det er desuden vigtigt at huske på, at dagpenge er bagudbetalt, mens din SU er forudbetalt, hvilket betyder, at du først får dine penge for måneden i slutningen af måneden, hvor du med SU’en fik penge til måneden inden dens begyndelse. Et praktisk eksempel er, at du med SU får pengene for januar i slutningen af december, mens du på dagpenge må vente til slutningen af januar med at få dine penge.

Stor hjælp til selvstændige

Som nævnt startede ASE som en a-kasse for selvstændige, og det fokus bærer foreningen stadigt stort præg af. Derfor er der masser af hjælp at hente hos ASEs medarbejdere og på deres hjemmeside. Som selvstændig får du blandt andet adgang til den såkaldte ”Værktøjskassens samling af dokumenter, du har brug for som virksomhedsejer og leder”, hvilket indeholder skabeloner og andre hjælpemidler, der øger din professionalitet. Det eneste krav til værktøjskassen er, at du også melder dig ind i Foreningen ASE Selvstændig. Hos ASE får du altså en række praktiske værktøjer, professionel og juridisk hjælp, når du skal drive og udvikle din forretning.

Skulle du gå hen og få brug for dagpenge, eksempelvis hvis du beslutter, at du ikke længere vil drive virksomhed, er der en lang række regler og forhold, du skal forholde dig til. Her er der meget hjælp af hente hos ASEs medarbejdere, mens du også kan få rigtigt meget ud af at orientere dig på deres hjemmeside. Det vigtigste, for at du kan få ret til at modtage dagpenge, er, at din virksomhed er fuldstændig afhændet. Dvs. at alt er solgt, du er gået konkurs, og at du ingen mulighed har for igen at gå ind og fortsætte din virksomhed. ASE anbefaler, at du går ind på deres hjemmeside og udfylder så meget du kan af deres formular, inden du rådfører dig med deres medarbejdere. På denne måde kommer din ansøgning om dagpenge til at gå hurtigere, lover de.

Bliv klogere hjemmefra med ASEs videoguides

Med ASEs videoguides kan du, uanset hvor du er, lære mere om den gode ansøgning og det gode CV, samt mange flere relevante emner via deres videoguides. Faktisk behøver du slet ikke være medlem for at kigge med, du skal blot klikke ind på deres hjemmeside, og så kan du se alt, det du vil. Der er videoer om:

  • Ansøgninger – også uopfordrede
  • Det gode CV
  • Din Linkedin-profil – brug den aktivt
  • At netværke dig til jobbet
  • At blive bevidst om dit potentiale

Bevæger du dig rundt på hjemmesiden, vil du desuden finde flere videoer, heriblandt en der omhandler, hvordan du går fra at være selvstændig til at få dagpenge.

Medlemsfordele hos ASE

Er du medlem tilbyder ASE a-kasse dig en lønsikringsløsning, der lader dig beholde op mod 85% af din løn - dog maks 40.000kr om måneden - hvis du en dag skulle være så uheldig at miste dit job. På denne måde sikrer du, at du ikke pludselig skal skære voldsomt ned i de faste udgifter på eksempelvis bolig, bil, transport og hyggelige aktiviteter, som alle har brug for – måske især hvis man lige har mistet sit job. Den ekstra løndækning kan du vælge skal gælde i seks eller i 12 måneder. Den pris du betaler i lønsikring er desuden fradragsberettiget.

ASE har også en samarbejde med Topdanmark, hvilket betyder, at de også tilbyder sundhedssikring, hvis du er mellem 18 og 60 år. Forsikringen dækker udgifter til eventuel behandling af sygdom. Sagt med andre ord, den dækker genoptræning, operationer og forundersøgelser alt efter, hvad du måtte have brug for. Du kan samtidig medforsikre din ægtefælle og/eller dine børn til rabatpris.

ASE – en god og billig a-kasse

Som nævnt leverer ASE a-kasse gode og relevante ydelser for både selvstændige, lønmodtagere og studerende, og derfor har de også rigtigt mange medlemmer i folden. ASE kan være en rigtigt god løsning for mange, da de, udover det økonomiske aspekt, rummer mange gode værktøjer både til at styrke dit kandidatur til eventuelle jobs, men også for selvstændige der ønsker at styrke deres forretning. Vi anbefaler dog altid, at du tager et kig på vores liste over a-kasser, inden du vælger. På den måde får du det store overblik over en lang række a-kasser, og du er dermed bedre rustet til at træffe den beslutning, der er den helt rigtige for dig og din situation.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>