3F fagforening og a-kasse

Fagligt Fælles Forbund forkortet til 3F er resultatet af en fusion tilbage i 2005, hvor Specialarbejderforbundet i Danmark og Kvindeligt Arbejderforbund gik sammen om en fælles fagforening, som i dag også kan tilbyde a-kasse. Siden da har 3F markeret sig som en af de førende på området, og derfor er de i dag i stand til at tilbyde favorable løsninger inden for både a-kasse og fagforening.

3F er en af Danmarks største a-kasser, og de er til sammenligning med andre foreninger den fagforening med flest overenskomster på arbejdsmarkedet i landet. Ud over at tilbyde dig nogle af de største månedlige summer i tilfælde af arbejdsløshed vil du også gennem 3F a-kassen modtage hjælp til at finde et arbejde, der matcher dine kompetencer, så du kan komme godt i gang på arbejdsmarkedet igen. 3F hjælper dig altså med økonomien, men samtidig sørger de også for, at det ikke bliver en sovepude, der fører til dårlige vaner.

Annonce
3F - Fagligt Fælles Forbund
OptagerBegrænsetGratis for studerendeNejFagforening pr. månedFra 442 kr.A-kasse pr. måned488 kr.Tilmeld Tilmeldingen åbner i et nyt vindue

En lokal og lettilgængelig a-kasse

Gennem sit efterhånden store navn har 3F etableret sig over alt i landet. Derfor er der garanti for, at den nærmeste 3F-afdeling befinder sig i en radius af 30 kilometer fra, hvor du bor. Det giver en masse infrastrukturelle fordele, såfremt kommunikation gennem mail og telefon ikke er tilstrækkeligt for dig. Samtidig betyder det, at du har kompetente servicemedarbejdere med erfaring inden for faget inden for kørselsrækkevidde, og det kan være belejligt til situationer, der kræver umiddelbar handling.

Dagpenge og kontanthjælp

Der er væsentlig forskel på, hvorvidt du modtager penge gennem a-kasse eller kontanthjælp. Gennem kontanthjælp får du er beløb, der er signifikant lavere end det, du ville få gennem en a-kasse. 3F a-kassen er altså en forsikring mod arbejdsløshed, og som betaling for det beløb, man betaler til a-kassen hver måned, er man altså garanteret en god sum penge i tilfælde af, at du ikke kan finde job efter uddannelse eller har mistet dit job. Statistikkerne viser, at godt og vel 85% af medlemmerne hos 3F har været ledige på et eller andet tidspunkt og derved modtaget penge gennem a-kassen. Der er dog naturligvis visse krav, der skal opfyldes, før du kan melde dig ind i a-kassen

Arbejdsmængde før berettigelse

Har du haft et arbejde, som du er blevet afskediget fra, har du mulighed for dagpenge, såfremt du har været medlem af a-kassen i mindst et år. Yderligere skal du også have arbejdet i mindst 1924 timer (52x 37 timers arbejde) fra tilmeldelsesdato. Dette antal timer skal være arbejdet fra indmeldelsesperioden og frem til tre år senere, ellers er du ikke berettiget til dagpenge. Du skal altså have arbejdet 52 uger med fuldtidsarbejde, før at du kan kræve dagpenge. Når disse krav er opfyldt, vil du kunne modtage dagpenge i to år, inden du ryger på kontanthjælp. To år er dog i de fleste tilfælde nok tid til at kunne finde et nyt job – især hvis man tager 3F’s hjælp til at finde et arbejde i betragtning.

Dagpenge efter uddannelse

Som nyuddannet kan det være svært at komme ind på jobmarkedet, men du skal naturligvis ikke straffes for, at der ikke er jobs nok ledige, der matcher dine kompetencer. Derfor tilbyder 3F faglærte, der kommer lige fra uddannelse, dagpenge i samme omfang som arbejdsløse, der er blevet afskediget fra deres job. Kravet er dog, at du har meldt dig ind i a-kassen senest et år inden, at din uddannelse afsluttes. Som både arbejdsløs efter afskedigelse og nyligt uddannet skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Bliver du altså i mellemtiden udbudt jobs gennem jobcentret, 3F eller et tredje sted, skal du tage imod det. Såfremt det bliver vurderet, at du ikke står til rådighed for disse instanser, vil du blive nægtet dagpenge. Dit uddannelse skal dog også samlet set have varet mindst 18 måneder, inden du kan ansøge.

Afbrudt uddannelse og praktik som elev

Har du haft afbræk fra din uddannelse for eventuelt at arbejde eller andet, har du stadig mulighed for at få dagpenge, men der er visse krav, der skal opfyldes for, at du kan få dem udbetalt. I tilfælde af afbrudt uddannelse skal du have arbejdet i mindst 1924 timer i den periode, du har været fraværende fra dit studie. Det er altså de samme regler, som hvis du havde et normalt arbejde. Der findes dog en række yderligere forbehold i forhold til elevtimer, løntilskud af staten, ledighedsgrund og mere, der gør, at det kan være en fordel at kontakte din lokale a-kasse og høre mere i tilfælde af, at du har været fraværende på dit studie.

Ledighed og overarbejde

Det er vigtigt, at du på din første ledighedsdag melder ind til 3F, at du nu er berettiget til dagpenge. Det er op til dig selv at sørge for, at disse informationer kommer videre til 3F’s kontorer. Du melder dig ledig ved at indgive informationer på www.jobnet.dk, og når denne proces er overstået, kan du ansøge om dagpenge på www.mit3f.dk. Angivelse af ledighed samt ansøgning om dagpenge kræver begge NemID. Din sag bliver nu behandlet, og din 3F a-kasse vil sende dig et brev, når denne behandling er gennemført, og du er fundet berettiget til dagpenge. I tilfælde af overarbejde inden for tre måneder op til ansøgning kan det være en god ide at konsultere din lokale 3F a-kasse, da overarbejde giver nogle forbehold i forhold til din dagpengeansøgning.

Erklæringer og ydelseskort

Når du skal søge om dagpenge, er der en masses informationer, der skal indgives. Der findes forskellige blanketter til mange forskellige formål som eksempelvis halvårserklæringer og dagpengekort, og de alligevel nødvendige i processen, selvom det kan virke som unødvendigt bureaukrati. På www.mit3f.dk kan du dog finde alle de blanketter og informationer, der er nødvendige for lige præcis din sag, og føler du, at der er mangler noget, er det nemt at finde kontaktinformationer, så du kan snakke direkte med fagfolk med indsigt i systemet. Det er dog umiddelbart på denne side, at alle registreringer foretages, og det er den første side, du skal kigge på, når du skal ansøge om dagpenge. Ved brug af NemID på denne side kan du blandt andet også ændre din kontaktinformation, se dine udbetalinger og holde styr på dine dagpenge og udfylde blanketter i forhold til ledighed og fravær.

Et stort netværk

3F er som nævnt en af Danmarks største fagforeninger med a-kasse, og dertil kommer der et stort netværk af arbejdspladser. Derfor vil du under dagpengeperioden modtage professionel hjælp til at komme på arbejdsmarkedet igen igennem dygtige konsulenter, der er klar til rådgive og skaffe arbejdsrelationer til dig gennem et af landets største netværk af arbejdspladser. 3F kan tilbyde jobkontakter inden for en lang række af fag, så du altid vil finde et job, der matcher dine kompetencer så godt som muligt. Når der bliver et job ledigt, vil 3F modtage informationer om det ledige job, som de kan tilbyde dig, hvis det matcher din profil.

Cookie ikonDette website anvender cookies. Læs mere >>